Ahad, 2 Ogos 2009

SIY Di Bulan Puasa

Salam...



Sempena bulan puasa akan datang ni, saya akan terangkan macam mana nak consume SIY di bulan puasa...
Ramai jugak customer saya tanya macam mana nak consume SIY di bulan puasa...

Okay, cara2 nak consume SIY di bulan puasa..


1. Sahur seperti biasa...
2. Minum jus malam SIY selepas sahur...
3. Puasa seperti biasa
4. Berbuka puasa ngan makanan yg sihat...
5. Minum jus siang SIY selepas berbuka...
6. Continue minum air suam di waktu malam...


ok..tu lah cara2 utk consume SIY semasa berpuasa...

Selamat Berpuasa kpd semua...
Marilah sama2 menguruskan badan di bulan puasa ini sambil beramal ibadat...
Insyaallah anda akan kelihatan MELETUP di pagi raya...

salam...

4 ulasan:

horrorgal berkata...

Hi, nama I Lee. I telah ambil SIY beberapa bulan dan bagi kotak pertama, saya telah berjaya kurangkan 5kg. SIY memang berkesan.

Biha Anis berkata...

hi Lee...
for info, Lee ni i nye customer kat Sunway..
First time jumpa she is a bit chubby, lepas consume SIY, my friend a.k.a my biz partner ckp dia ni dah kurus..hehe congrates Lee..happy for u...

Amira berkata...

salam...nak tnya...lagi elok consume siy masa bulan puasa ke hari2 biasa? And kalau contoh 2 hari puasa...n then dtg bulan...mkan sperti biasa ke?

Terima kasih...

Biha Anis berkata...

ws..
Dear Amira, thanks visit my blog

Nak consume SIY di bulan puasa or hari2 biasa, mana yang lebih elok?

Ok, bergantung kepada badan anda, SIY ni memang akan buat tekak rasa haus, jika Amira jenis yang x leh tahan haus, better consume SIY di hari2 biasa.

Cuma sesetengah org ckp, bulan puasa bulan nak diet, jadi jika Amira amalkan diet seimbang, puasa n gabungkan dengan SIY, kemungkinan untuk mendapat result yang lebih bagus tu tinggi berbanding hari biasa.

SIY ni akan buat Amira rasa kenyang,so masa berbuka nanti x lah sampai melantak ikut nafsu.

Jadi bagi saya dua2 ada pro n cons nya..kalau badan Amira boleh tahan, apa salahnya consume di bulan puasa.

Jus malam tu x lah buat haus sangat, cuma tetap akan ada rasa haus, tmbh pulak puasa n cuaca kan?

Jadi keputusan di tangan Amira nak consume ke x di bulan puasa..saya cadangkan Amira cuba dulu untuk sehari dua di bulan puasa, if x tahan, Amira continue lah lepas raya nanti..

Harap jawapan ni dpt membantu Amira.

Terima kasih